Úrad sa na základe podnetu od občana zaoberá internetovou anketou OĽaNO

Úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba, uviedla Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

14.02.2020 14:14
Prvá fotografia na internetovej zoznamke je... Foto:
Prvá fotografia na internetovej zoznamke je vždy najdôležitejšia.
debata (3)

„Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta,“ priblížila Valková.

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok (11. 2.). Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu. „Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám,“ uviedla.

Hnutie OĽaNO začalo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #OĽaNO