Zelník o Dankovi: Nestojí mi ani za zdvihnutie telefónu

"Na protest proti praktikám Andreja Danka odchádzam zo SNS," vyhlásil podpredseda strany Štefan Zelník. Danko podľa neho oklamal nielen členov strany, ale aj obyvateľov Slovenska a pripisujeme mu najväčší podiel na neúspechu strany v parlamentných voľbách. "Úprimne priznávam aj svoj podiel viny z pozície podpredsedu SNS, za ktorú sa všetkým ešte raz hlboko ospravedlňuje. Slovensko: Prepáč!" dodal Zelník.

09.03.2020 06:54 , aktualizované: 14:24
debata (183)

Dankovi vyčíta, že počas štyroch rokov, čo boli národniari v parlamente, len kopil chyby, vďaka nemu sa stávali terčom až sarkastickým posmeškov. „Nedokázali sme ho primäť k tomu, aby sa o veciach rozhodovalo odborne a tímovo,“ mieni Zelník. „Slogan Hrdo, odborne, slušne bol fantastický, všetci boli nadšení. Postupne sa však veci menili k horšiemu,“ priznáva.

Hoci bol Zelník jeden z podpredsedov strany, Danko s nimi nekomunikoval. „Mal som možnosť za ním ísť iba, keď bol v parlamente a viedol schôdzu. Bolo to na pár minút a aj vtedy telefonoval či písal do mobilu,“ hovorí s tým, že by sa vrátil len do strany bez jej terajšieho predsedu, ktorá sa bude formovať zdola.

Ďalší podpredseda Anton Hrnko SNS nemieni opustiť. ..Je mi ľúto, že pán Zelník, dlhoročný člen strany odišiel, pretože zanechal v strane po sebe veľkú stopu," povedal Hrnko s tým, že veci by sa mali riešiť najskôr vo vnútri strany. „Verím, že SNS má dostatok zdravých štruktúr, aby si veci, ktoré sa týkajú nášho volebného debaklu vyriešila sama a bola pripravená do ďalších volieb,“ dodal Hrnko pre Pravdu.

Danko je zo Zelníkovho vyhlásenia zaskočený. „Po voľbách sme predsa povedali, že všetci z vedenia skladajú funkcie, preto nerozumiem jeho slovám. Prečo nepríde na snem a nepovie to tam?“ ohradil sa. Nepriamo však pripustil, že v strane nie je práve najlepšia atmosféra. „Asi sa takto ďalej nedá pracovať, niečo treba urobiť,“ povedal váhavo s pripomienkou, že SNS dal desať rokov života.

Nové vedenie strany by sa malo voliť na sneme zvolanom na 9. mája. Zelník si však myslí, že snem mal byť naplánovaný do piatich, desiatich dní po voľbách. „Namiesto toho pán Danko chodí po regiónoch a presviedča ľudí, že by bol dobrou voľbou na predsedu,“ krúti hlavou dosluhujúci poslanec. Dodal, že Danko sa mu snažil v pondelok volať, ale jeho telefonát ignoroval. „Nestojí mi ani za to, aby som mu zdvihol telefón,“ uzavrel.

SNS v parlamentných voľbách získala 3,16 voličských hlasov a zostala pred parlamentnými bránami.

© Autorské práva vyhradené

183 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Andrej Danko #Štefan Zelník