Matovič: SaS kope do vlastnej vlády. Sulík: Nech sa pozrie na seba

Premiér a líder najsilnejšej koaličnej strany OĽaNO Igor Matovič sa opäť oprel do vládneho partnera. Tentoraz sa na SaS obrátil s prosbou, ktorú začal pripomenutím, že vyzýval voličov pred parlamentnými voľbami, aby práve sulíkovcom dali svoj hlas. Vzápätí na sociálnej sieti napísal: "Skúsme sa sústrediť na plnenie sľubov a nerobme si podrazy."

27.04.2020 18:08 , aktualizované: 22:45
debata (164)

„Vypisovať výzvy vlastnej vláde a zároveň byť v nej štátny tajomník, je úlet. Huckať ľudí do protestov voči rozhodnutiu, s ktorým súhlasili ministri vlastnej strany, je rovnako úlet. Spochybňovať rozhodnutie Ústredného krízového štábu, odkiaľ som s predstihom odišiel a nevyužil som tak možnosť tomu zabrániť, je úlet korunovaný,“ pokračoval premiér.

Dodal, že sa pokúsil dosiahnuť zmenu osobným dohovorom aj osobnou prosbou. „Bohužiaľ, nezabralo a veľmi ma to mrzí … a tak zatiaľ od volieb nenastal deň, keď by niekto z SaS necítil nutkanie si kopnúť do vlastnej vlády v snahe byť za pekného … verím, že sa takého dňa raz dožijem,“ napísal Matovič.

Pochválil však ministrov a poslancov zo Sme rodina, ktorí sú kolegiálni a postavia sa aj za nepopulárne rozhodnutia.

Spýtali sme sa Sulíkovcov, čo tentoraz premiéra nahnevalo a rozľútostilo. Podľa kuloárnych informácií možností je niekoľko. Poslankyňa za SaS a šéfka zdravotníckeho výboru Jana Cigániková už dlhšie avizuje, že nezahlasuje za programové vyhlásenie vlády. Minister zdravotníctva Marek Krajčí od obyčajných však pre Pravdu povedal, že je to len názorová nezhoda. Vicepremiér, šéf rezortu hospodárstva a líder SaS Richard Sulík je za rýchlejšie otváranie ekonomiky a uvoľňovanie protikoronových pravidiel – ale aj to je už stará záležitosť. Takže ani nikto z SaS netuší, čo sa vlastne stalo.

„Na výmenu názorov a komunikáciu premiéra s členmi vlády nie je facebook ideálna platforma. Prekvapuje nás, že Igor Matovič len včera vyzýval, aby sme si neodkazovali cez sociálne siete a už dnes to sám robí," reagovali sulíkovci na Matovičov Status.

"Zároveň ako člen koalície, ktorý už vo vláde bol, navrhujem venovať sa oveľa viac internej komunikácii ako odkazovaniu si cez médiá. Namiesto toho by som ocenil, keby si zachoval rovnaké morálne nároky na svojich nominantov, aké mal pred voľbami a kvôli ktorým Igora Matoviča toľko ľudí volilo,“ dodal Sulík v oficiálnom stanovisku strany.

164 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #nová vláda #vláda Igora Matoviča