Sudca zverejnil kompletnú komunikáciu Mariana Kočnera cez Threemu

Na webe Právnych listov zverejnil sudca Krajského súdu v Bratislave Peter Šamko odkaz na kompletné znenie správ, ktoré si s rôznymi ľuďmi vymenil Marian Kočner, ktorý je okrem iného obžalovaný z objednávky novinára Jána Kuciaka.

19.05.2020 21:10
debata (257)

V úvode k zverejnenej Threeme Šamko píše: „V neverejnom prípravnom konaní by nemali dôkazy unikať zo spisu. Ak sa tak už stalo a došlo k selektívnemu zverejneniu časti Threemy zo strany vybraných médií a to s odôvodnením, že to vo verejnom záujme, potom je vo verejnom záujme aj zverejnenie kompletného obsahu Threemy, aby sa každý, koho zaujíma, mohol oboznámiť s jej obsahom.“

zväčšiť Odkaz na kompletný prepis komunikácie Mariana...
Právne listy, Threema Odkaz na kompletný prepis komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema zverejnený cez portál Právne listy. Neskôr prístup na portál skolaboval.

V pätnásty deň hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa čítali niektoré správy, ktoré si Kočner okrem iného vymenil aj s ďalšou obžalovanou v tomto prípade Alenou Zsuzsovou.

Obaja na súde argumentovali, že telefóny, cez ktoré si správy posielali, mal istý čas v držbe bývalý šéf kontrarozviedky a novinár Peter Tóth a teda mohol zasahovať do obsahu komunikácie. Prvá správa, zo stoviek, ktoré zverejnil Šamko, má dátum zo septembra 2017. Zo správ vyplýva, že Kočner čulo komunikoval s Tóthom, novinárkou Martinou Ruttkayovou, Alenou Zsuzsovou, s niekoľkými sudcami.

Posledná správa má dátum 18. 5. 2018, tesne predtým, ako Kočnera zadržala polícia.

VIDEO: Spochyňovanie Threemy je taktika obhajoby, hovorí prokurátor.

Video

VIDEO: Kočnerov obhajca Para spochybňuje zákonnosť Threemy.

Video
257 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #kauza Threema