S prezidentkou Čaputovou je spokojných vyše 70 percent Slovákov

V júni uplynie rok, čo Zuzana Čaputová nastúpila do funkcie prezidentky SR. Veľmi alebo skôr spokojných s doterajším pôsobením hlavy štátu je vyše 73 percent opýtaných.

07.06.2020 18:55
PREZIDENTKA čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (484)

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý meral spokojnosť občanov s jej činnosťou.

Agentúra sa pýtala 1 011 respondentov od 14. do 21. mája a položila im otázku: „V júni uplynie rok, ako začala Zuzana Čaputová vykonávať prezidentský úrad. Do akej miery ste spokojný/-á s tým, ako vykonáva úrad prezidenta?“

Veľmi spokojných je 27,1 percenta, skôr spokojných 46,5 percenta. S prezidentkou je skôr nespokojných 15,7 percenta a 5,9 percenta je veľmi nespokojných. Päť percent respondentov v prieskume sa nevedelo rozhodnúť.

Veľkú podporu má Čaputová najmä u koaličných subjektov, jej podpora klesá pri priaznivcoch Smeru a ĽSNS. Skôr alebo veľmi spokojní sú všetci oslovení voliči strany Za ľudí, v prípade OĽaNO je to vyše 97 percent. Medzi voličmi ĽSNS sa páči práca prezidentky 41,1 percentám opýtaných. U voličov opozičného Smeru je spokojnosť s Čaputovou niečo cez 46 percent.

Prieskum ďalej ukázal, že v prípade mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko, ktorého bola pred zvolením do funkcie podpredsedníčkou, je veľmi spokojných 58 percent voličov a 38 percent skôr spokojných.

V relácii pre porovnanie tiež zaznelo, akú podporu mal prezident Andrej Kiska, keď vo funkcii pôsobil rok. S jeho prácou v úrade bolo podľa prieskumu Focusu v júni 2015 skôr spokojných alebo veľmi spokojných 72 percent opýtaných.

484 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Zuzana Čaputová