Matovič prichystal Prekvapenie. Pochválil sa výsledkami boja s vírusom

Premiér Igor Matovič pozval novinárov na tlačovú besedu s tajuplným názvom Prekvapenie. Na úvod tlačovej besedy pobavene skonštatoval, že aj zabudol, ako tlačovku nazval.

14.08.2020 16:34 , aktualizované: 22:03
Igor Matovič, priemysel Foto: ,
Igor Matovič
debata (754)

VIDEO: Igor Matovič a tlačová beseda s názvom Prekvapenie. Pochválil svoju vládu za výsledky boja s koronavírusom po zdravotnej aj ekonomickej stránke a považuje svoje sľuby za splnené.

Video

V piatok 14. augusta sa v areáli Úradu vlády SR uskutočnil tlačový brífing predsedu vlády SR Igora Matoviča a štátneho tajomníka ministerstva financií Marcela Klimeka. Téma: Prekvapenie. Matovič skonštatoval, že jeho vláda dosiahla vynikajúce výsledky v boji proti koronavírusu v oblasti tak zdravotnej, ako aj ekonomickej. Považuje sľuby v tejto oblasti za druhý kvartál za splnené. Zdravotníkom, vojakom či sociálnym pracovníkom plánuje rozdeliť na odmenách 50 miliónov eur. Matovič má len požiadavku, „aby nebol odmenený žiadny pracovník, ktorý sedel v kancelárii niekde zašitý“ a boli odmenení tí, ktorí stáli v prvej línii, kde podľa premiéra riskovali svoje životy. Výšku odmeny odhaduje na 300 až 500 eur na osobu.

Vznikajúca strana expremiéra Petra Pellegriniho Hlas-sociálna demokracia považuje za scestné vytešovať sa z historického prepadu slovenskej ekonomiky, ako to robí premiér Igor Matovič (OĽANO). Uviedla to v reakcii na piatkovú tlačovú konferenciu premiéra.

„Demagogickými porovnaniami sa snaží verejnosť presvedčiť, že prepad ekonomiky o 13 % v 2. kvartáli je lepší ako prepad o vyše tri percentá v prvom,“ uviedla vznikajúca strana s tým, že vláda má v kríze zachraňovať ekonomiku a pracovné miesta, a v tom má vládna koalícia zatiaľ obrovské rezervy.

Matovič pri komentovaní údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR o vývoji HDP podotkol, že vďaka nižšiemu prepadu, ako sa očakávalo, sa Slovensko v rebríčku krajín Európskej únie dostalo „niekam do stredu“. Na adresu bývalej vládnej garnitúry, na ktorej čele stál Peter Pellegrini, však uviedol, že v 1. kvartáli tohto roka zanechala ekonomiku v stave, keď bola štvrtou najhoršou z európskych krajín.

Igor Matovič odkazuje novinárom, že tlačová... Foto: Martin Martiš, Pravda
Igor Matovič, prekvapenie Igor Matovič odkazuje novinárom, že tlačová beseda sa posúva na zo 17.00 na 17:30. Odškodnil ich sladkosťou.
754 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič