Čaputová odsúdila otravu ruského politika Navaľného

Prezidentka Zuzana Čaputová odsúdila otravu ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Takéto činy musia byť absolútne neprijateľné v každej spoločnosti, ktorá rešpektuje základnú ľudskú dôstojnosť. Želám Alexejovi silu, aby sa čoskoro cítil lepšie, uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

25.08.2020 11:21
Čaputová Foto: ,
Prezidentka SR Zuzana Čaputová.
debata (1003)

Alexej Navaľnyj je od soboty hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti v berlínskej nemocnici Charité. Lekári v Charité poukázali v pondelok aj na jeho pravdepodobnú otravu. Z výsledkov klinických testov totiž vyplýva, že v tele Navaľného sa našli „inhibítory cholinesterázy“. O akú konkrétnu látku ide však zatiaľ nie je známe.

Dlhoročného kritika Kremľa Navaľného previezli letecky do Berlína z nemocnice v sibírskom meste Omsk, v ktorej ho po núdzovom pristátí na tamojšom letisku vo štvrtok 20. augusta hospitalizovali.

Počas letu zo sibírskeho Tomska mu totiž prišlo nevoľno a neskôr stratil vedomie. Ruskí lekári, ktorí ho ošetrovali ako prví, pripísali jeho stav metabolickej poruche. Jeho tím však predpokladá, že bol otrávený.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Alexej Navaľnyj #Zuzana Čaputová