Mikulec nemá výhrady k obnoveniu vyšetrovacieho tímu Kuciak

Vyšetrovateľ Peter Juhás je prokurátorovi v súvislosti s prípadom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej k dispozícii. Po prípadnej dohode s prokurátorom na obnovení vyšetrovacieho tímu Kuciak by minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nemal výhrady. Pre médiá to uviedol v pondelok.

07.09.2020 13:27
debata (7)

„Okamžite sme kontaktovali prokurátora a sme s ním v spojení, takže budeme s ním hovoriť o tom, aké budú ďalšie kroky,“ povedal Mikulec. Dodal, že urobia v rámci svojich procesných možností všetko pre to, aby veci pomohli.

Minister nechcel komentovať, či rozpustenie tímu Kuciak bolo alebo nebolo predčasné. „My sme už dnes niekde ďalej,“ komentoval s tým, že môžu už len reagovať na vzniknutú situáciu. Veci, ktoré vyplynuli z vyšetrovania vraždy, sa naďalej riešia v rámci pracovných skupín Hmla a Novinár.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku minulý týždeň oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Vecou sa bude ďalej zaoberať Najvyšší súd SR.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovací tím Kuciak #megaproces s Kuciakovými vrahmi