O väzbe pre svata Jankovskej rozhodne trenčiansky súd, ktorému predsedala

V súvislosti s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne obvinil vyšetrovateľ päť osôb. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka. Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, Svat Jankovskej Peter Vasko, jeho advokátka Anna Žedényiová a expolicajt Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Milan Žáčik.

10.09.2020 13:06 , aktualizované: 15:38
Monika Jankovská Foto: ,
Monika Jankovská na archívnej snímke.
debata (14)

Spravodajský portál TV Markíza Tvnoviny.sk uvádza, že prokuratúra žiada pre Petra Vaska väzbu, aby neutiekol, neovplyvňoval svedkov a nepokračoval tak v trestnej činnosti. Väzobné stíhanie žiada aj pre Žedényiovú a Žáčika, a to z dôvodu, aby neovplyvňovali svedkov a nepokračovali v trestnej činnosti. Súd zatiaľ neuviedol, kedy bude o obvinených rozhodovať, keďže sudca momentálne pojednáva v inej veci.

Jankovskú v stredu vypočúvali na nitrianskej expozitúre NAKA. Spolu s ňou bol predvedený aj jej svat Vasko, expolicajt Žáčik, trenčianska Žedényiová i doterajší svedok v kauze Michal Vida. Stíhaní strávili v policajnej cele druhú noc.

Advokát jankovskej Peter Erdős uviedol, že jeho klientka bola predvedená z dôvodu výsluchu a bolo jej následne doručené uznesenie o vznesení obvinenia za zločin marenia spravodlivosti formou účastníctva. Ako doplnil, Jankovská považuje výpovede svedkov v kauze baru Fatima za klamstvá.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Jankovská #NAKA