Trenčiansky súd rozhoduje o väzbe pre obvinených v kauze Fatima

Okresný súd v Trenčíne rozhoduje o väzbe pre obvinených v súvislosti s kauzou baru Fatima. Policajti pred sudcu priviedli advokátku Annu Žedényiovú, expolicajta Milana Žáčika, ako aj Petra Vaska. Ide o svata bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, ktorá je v prípade tiež obvinená.

11.09.2020 12:56
polícia Fatima Kauza peter vasko Foto: ,
Policajt vyvádza z pojednávacej miestnosti obvineného Petra Vaska v piatok 11. septembra 2020 na Okresnom súde v Trenčíne.
debata (8)

Jankovská je od marca vo väzbe pre obvinenie z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka.

V kauze Fatima polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy, priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Okrem spomínaných je obvinený aj doterajší svedok v kauze Michal Vida. Podľa advokáta Jankovskej Petra Erdősa považuje jeho klientka výpovede svedkov v kauze Fatima za klamstvá.

Krajmer je stále zadržiavaný

Polícia v súvislosti s kauzou tiež vo štvrtok večer zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Ako informoval spravodajský portál TV Joj noviny.sk, Krajmer je stále zadržiavaný v cele policajného zaistenia v Nitre a vyšetrovateľ s ním vykonáva ďalšie nevyhnutné úkony. Podľa portálu sa pravdepodobne podrobí ďalšiemu výsluchu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #súd #Monika Jankovská #Róbert Krajmer