Pozastavené doručovanie novín predplatiteľom

Slovenská pošta v sobotu 31. októbra jednorazovo pozastavuje sobotné doručovanie tlače na celom území Slovenska. "Doručenie sobotných novín bude zabezpečené v pondelok 2. novembra," informoval vydavateľov Marek Poór, vedúci odboru riadenia predaja produktov zmluvných partnerov Slovenskej pošty.

31.10.2020 00:00
debata (1)

Opatrenie sa týka len predplatiteľov, v predajniach potravín, supermarketoch, novinových stánkoch a na ďalších predajných miestach by denná tlač v sobotu mala byť dostupná.

Cez víkend budú zatvorené aj všetky pobočky Slovenskej pošty. „Chceme umožniť zamestnancom, aby využili možnosť otestovať sa. Zároveň, kým budú pobočky zatvorené, využijeme tento čas na ich dezinfekciu,“ doplnila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

„Rozhodnutie doručovateľa nás mrzí, žiaľ, nevieme ho zmeniť. Na jednej strane by sa to azda dalo chápať, na druhej strane štátna firma, ktorej úlohou je aj zabezpečenie distribúcie tlače, by mala byť schopná plniť všetky svoje úlohy, a to aj v ťažkých časoch. Médiá pracujú aj počas pandémie, ich úlohou je zase informovať svojich čitateľov a to je práve teraz ešte dôležitejšie ako kedykoľvek predtým,“ povedal šéfredaktor denníka Pravda Jakub Prokeš. „Nemôžeme predsa po ľuďoch chcieť, aby v záujme ochrany vlastného zdravia i zdravia ostatných ostávali doma, a zároveň po nich chceme, aby si svoj obľúbený denník išli kúpiť do trafiky či potravín, hoci ho už majú dávno zaplatený. Verím, že naše čitateľky a čitatelia, ako aj obchodní partneri vnímajú, že chyba nie je na našej strane.“

Pošta prijala rozhodnutie na základe uznesenia vlády o obmedzení slobody pohybu a pobytu so zákazom vychádzania a na základe rozhodnutia o celoštátnom testovaní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda