Kaliňák: Vyšetrujme aj Gašpara, ale bez nánosu politiky

Bývalý šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák o kauze Očistec hovorí, že je to na politickú objednávku. "Všetci sme počuli po prevzatí moci, kto všetko má byť popravený," povedal.

11.11.2020 06:00
debata (141)

VIDEO: Exminister vnútra Robert Kaliňák o kauze Očistec a politickej situácii.

Video

Ani nie tak dávno šéfoval policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi, ktorý je od nedele vo väzbe. Podľa vyšetrovateľa políciu ovládala organizovaná skupina, ktorá vydierala podnikateľov, za zahladzovanie trestných činov brala úplatky. A nechala sa ovládať Norbertom Bödörom, oligarchom z Nitry: Poznal sa bývalý viacnásobný minister vnútra Robert Kaliňák s Bödörom? Mohol podnikateľ prikazovať policajnému prezidentovi? Ako vníma odkaz terajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby čakal, kým mu na dvere zaklope Národná kriminálna agentúra?

„Zoberte si dnešné vyhlásenie premiéra Matoviča. Fico, Pellegrini, Kaliňák, nech len sedia doma a čakajú, kedy príde NAKA. Tak je to na (politickú) objednávku, ako to inak má byť? Ešte nemáte skutok a už máte páchateľa,“ uviedol Kaliňák.

Pred súd šiel prokurátor s týmto obvinením, sudca schválil väzbu, To sú všetci politicky motivovaní?

"Viete si predstaviť, čo by bolo s tým sudcom, keby ju neschválil?…

Stali sa nejaké chyby, vidím tie 300–400-tisícové úplatky, to je veľmi vážna vec, bez ďalšieho politického nánosu to riešme, uviedol v rozhovore Kaliňák.

141 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #Akcia Očistec