NAKA zasahuje vo firme exministra hospodárstva Žigu

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť.

03.02.2021 09:43 , aktualizované: 15:54
Peter  Žiga Foto: ,
Bývalý minister hospodárstva Peter Žiga
debata (644)

Viaceré médiá v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu.

Video: Zásah NAKA vo firme exministra hospodárstva Peter Žigu.

Video

Ako uviedol asistent nezaradeného poslanca Národnej rady z mimoparlamentnej strany Hlas Maroš Stano, Žiga je aktuálne v domácej karanténe po kontakte s pozitívnou osobou a čaká na následný výsledok PCR testu.

„Je dávno všeobecne známe, že spoločnosť Taper neriadi od vstupu do politiky v roku 2006. Okrem toho spoločnosť už predsa dlhodobo spolupracuje s políciou, pretože sa sama stala obeťou podvodu. Plní si všetky svoje povinnosti voči štátu, čo preverilo množstvo kontrol,“ povedal.

Žigov stranícky kolega z mimoparlamentnej strany Hlas a poslanec Richard Raši vyhlásil, že Žiga je v spoločnosti Taper len spoločníkom, ako verejný funkcionár nefiguruje v jej manažmente. Dodal, že Žiga má jeho dôveru a platí prezumpcia neviny.

„Z informácií, ktoré máme, pán Žiga ako verejný funkcionár vo firme nemôže pôsobiť v manažmente ani vo výkone. Je tam len spoločníkom a táto firma má vlastný manažment. Nemám k tomu žiadne bližšie informácie, počkáme si, aké budú výsledky. Veríme v zákonnosť postupov polície, prokuratúry, súdov,“ reagoval Raši na tlačovej konferencii v parlamente.

© Autorské práva vyhradené

644 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Žiga #NAKA #polícia SR