Primátor Kollár v Ide o pravdu: Školy neotvorím! Je to veľké riziko

Samosprávy sú vyčerpané z celoplošného testovania. „Z nášho tímu som zostal negatívny iba ja,“ povedal v relácii Ide o pravdu Miroslav Kollár (Za ľudí), primátor mesta Hlohovec a poslanec NR SR. Odmietol, že je nepriateľom vlády alebo premiéra. Pri voľbe špeciálneho prokurátora má dvoch favoritov, nepáči sa mu expresné udelenie previerky od NBÚ pre kandidáta Daniela Lipšica.

03.02.2021 20:15
debata (55)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Miroslava Kollára v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Boj s pandémiou sa od pondelka bude riadiť podľa COVID automatu, ktorý v sprísnenej forme schválila vláda.

„Konečne budeme vedieť dopredu, čo máme robiť,“ vyhlásil v relácii Ide o pravdu Miroslav Kollár (Za ľudí), primátor Hlohovca a poslanec parlamentu. Podľa neho samosprávy pri testovaní len pomáhajú štátu, a je chybou, keď si premiér Igor Matovič (OĽaNO) myslí, že vládu majú poslúchať. Kollárovi chýba väčšia kontrola polície pri dodržiavaní obmedzení, a sám priznal, že ako primátor dostal niekoľko fotografii s načapovaným pivom v hlohoveckých krčmách.

Poslanec strany Za ľudí označil nápad ministra Mareka Krajčího (OĽaNO) s SMS správami „za komunikačnú chybu“, ktorých robí vláda v boji s pandémiou podľa neho priveľa. „Ak chceme Slovensku pomôcť, takto sa ďalej vládnuť nedá,“ podčiarkol Kollár s tým, že riešenie by mali priniesť predsedovia koaličných strán.

„Som nešťastný z toho, ako všetko robíme preto, aby sa Smer a Hlas vrátili k moci po diaľnici, o akej sa im pred rokom ani nesnívalo,“ dodal. V relácii Ide o pravdu hovoril Miroslav Kollár aj o nadchádzajúcej voľbe špeciálneho prokurátora, ktorá čaká poslancov asi na budúci týždeň. Má dvoch favoritov, a to Petra Kysela a Daniela Lipšica.

V prípade druhého neskrýva prekvapenie nad expresným udelením previerky od NBÚ. „Nie je to štandardný čas na udelenie previerky stupňa prísne tajné,“ dodal Kollár. Odpovedal aj na otázku, či sa nechystá vystúpiť z koalície: „budem mať problém pri zákone o verejnom obstarávaní, to je môj limit pre podporu parlamentnej väčšiny.“

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu