Komisia o Lučanského smrti stále bez výsledku

Prešlo už viac ako päť týždňov odkedy ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) oznámila vytvorenie špeciálnej komisie ustanovenej na prešetrenie smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Členovia komisie už navštívili väzenskú nemocnicu v Trenčíne, prešovskú väznicu, preštudovala aj kamerové záznamy.

09.02.2021 05:45
debata (288)

VIDEO: Členovia komisie o prešetrovaní začiatkom februára po návšteve v Prešove.

Video

Záverečnej správy o ich zisteniach však stále niet. Od tragickej udalosti z 29. decembra, keď sa mal Lučanský pokúsiť o samovraždu, sa tento pondelok stretla špeciálna komisia už po piatykrát. Jej zasadnutia však boli na viac ako týždeň prerušené kvôli jednému z členov, ktorému na návšteve v trenčianskej nemocnici zistili prítomnosť koronavírusu. Viacerí členovia opakovane deklarovali, že ešte stále majú niektoré otázky nevyjasnené.

„Našli sme zas niektoré otázky, na ktoré sa chceme pýtať, takže budem žiadať, aby prišli niektorí príslušníci Zväzu väzenskej a justičnej stráže. Tá mozaika sa pomaly skladá, ale znovu sa vynárajú ďalšie otázky. Po tom, čo sme videli, ako to v tej väznici vyzerá, takže ten záznam sa teraz javil úplne inak ako predtým,“ priblížil člen komisie a podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS).

„Rozhodli sme sa, že na nasledujúci pondelok si zavoláme príslušníkov zboru z Prešova aj Trenčína,“ uviedla nezaradená opozičná poslankyňa a exministerka vnútra Denisa Saková.

288 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lučanský