Sputnik v rukách Matoviča umlčí kritikov vlády. Dokedy?

Očkovanie neregistrovanou ruskou vakcínou Sputnik V môže priniesť riziká. Kto ponesie zodpovednosť?

20.02.2021 06:00
debata (585)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Rozhodnutie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) očkovať čo najskôr ruskou vakcínou Sputnik V, prekvapilo nielen koaličných partnerov. Zaskočený musel zostať aj opozičný Smer, ktorý nešetril iróniou na adresu premiéra. Dokonca ho obvinil, že okolo ruskej vakcíny „zahral divadielko, lebo dobre vedel, že strana Za ľudí bude proti.

Matovič už o pár hodín zverejnil konkrétne kroky, ktoré za posledné dni urobil pre to, aby vakcína na Slovensko dorazila. Navyše, pridal aj prieskum, ktorý hovorí v prospech jeho ruskej iniciatívy.

„V jednej chvíli som bol neistý, či je to tlačovka Smeru alebo premiéra,“ povedal v tejto súvislosti komentátor Marián Repa v podcaste Počúvajte pravdu. Nevylúčil, že téma ruskej vakcíny osloví aj časť voličov Smeru.

„Môže to na chvíľu zastaviť prepad preferencií premiérovho hnutia OĽaNO, ale nie definitívne,“ dodal komentátor. V podcaste vysvetlil, že dianie okolo ruskej vakcíny opäť potvrdzuje, že Matovič je neštandardný politik.

Repa argumentuje zásadným a rýchlym odklonom premiéra od testovania k očkovaniu. „Objavil ďalšiu zázračnú zbraň a tou má byť ruská vakcína,“ podčiarkol.

Komentátor denníka Pravda v podcaste vyjadril presvedčenie, že premiér vďaka svojej tvrdohlavosti si napokon presadí svoje riešenie.

Cestou podľa Mariána Repu nebude súhlas celej vlády so Sputnikom, ale rozhodnutie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). „Stane sa tak veľmi skoro,“ konštatoval v podcaste.

© Autorské práva vyhradené

585 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu