Kukan v Ide o pravdu: O čom hovoril Matovič s Orbánom? Len o Sputniku to asi nebolo

Dodávka vakcíny Sputnik V nie je snahou Ruska o posilnenie vplyvu na Slovensku. „Tu bol iniciatívny Matovič, a Rusi len využili šancu,“ povedal Eduard Kukan v relácii Ide o pravdu. Nepáčili sa mu nedávne demisie ministrov, ktoré prirovnal k odovzdávaniu Oscarov: „Bolo to nedôstojné.“

16.04.2021 06:00
debata (128)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Eduarda Kukana v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Rokovanie expremiéra Igora Matoviča (OĽaNO) s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom kritizovali viacerí diplomati.

„Zaráža ma, ako okolo neštandardnej udalosti „chodí po špičkách“ celá koalícia. Ani ministri nechápu, že ide o štátne záujmy Slovenska?“, opýtal sa v relácii Ide o pravdu exminister Eduard Kukan.

Podľa neho stretnutie v Budapešti nebolo len o ruskej vakcíne Sputnik V. „Čudoval by som sa, keby Matovič nehovoril s Orbánom o dvojitom občianstve,“ upozornil Kukan s tým, že situáciu má v rukách premiér Eduard Heger. „Ak neurobí poriadok, skončí to výbuchom,“ zdôraznil.

Rusko podľa neho zámerne obchádza registráciu vakcíny Európskou liekovou agentúrou. „Sputnikom očkujú krajiny, kde Moskva vidí šancu posilniť politický vplyv,“ povedal v relácii Kukan.

Odmieta, že by dodávka vakcíny mala mať takýto cieľ v prípade Slovensku. „Tu bol iniciatívny Matovič, a Rusi len využili šancu, čo je z ich strany logická reakcia“ dodal exminister.

V relácii hovorí aj o rusko – ukrajinských napätých vzťahoch, ale aj o odchode zahraničných vojsk z Afganistanu. Stretnú sa Joe Biden a Vladimir Putin v Prahe alebo Bratislave? Odpoveď Eduarda Kukana, bývalého šéfa slovenskej diplomacie, sa dozviete v relácii Ide o pravdu.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu