Sulík o kolúznej väzbe: Ak odíde Za ľudí, tak aj my

Ak strana Za ľudí odíde z koalície pre novelu Trestného poriadku upravujúcu podmienky kolúznej väzby, strana Sloboda a Solidarita (SaS) ju bude nasledovať. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

23.05.2021 11:50
Richard Sulík Foto:
Minister hospodárstva a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS)
debata (101)

Vnímal by ako problém, ak by sa ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) na tejto novele nedohodli.

VIDEO: Politológ Řádek v Ide o pravdu: Kollár znásilňuje Kolíkovú, Heger je vazal Matoviča. Koalícia buble ako sopka.

Video

Podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši v relácii potvrdil, že nezaradení poslanci parlamentu okolo Petra Pellegriniho podporia v tejto veci poslanecký návrh Petry Hajšelovej (Sme rodina). Sulík s Rašim sa zhodli na tom, že by sa mala dĺžka kolúznej väzby zo súčasných siedmich mesiacov skrátiť.

parlament, NR SR, Boris Kollár Čítajte viac Spory v koalícii zavreli parlament. Matovič odkázal SaS, že má stiahnuť chvost

Je rád, že nebol na strestnutí v SIS

Sulík takisto uviedol, že nevidí problém v stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu a bezpečnostných zložiek, ktoré sa konalo v pondelok 17. mája v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Podľa Sulíka je to súčasťou kompetencií premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorý dané stretnutie zvolal. Minister o pondelkovom stretnutí v budove SIS vedel, zároveň je však rád, že sa na ňom nezúčastnil.

VIDEO: Fico o stretnutí v SIS: Prepustite všetkých z väzby.

Video

Raši označil v relácii toto stretnutie za neštandardné. „Je nepredstaviteľné, aby sa v demokratickom štáte konalo takéto utajené stretnutie. Vyvoláva to veľa otázok. Prečo tam bol napríklad šéf inšpekcie ministerstva vnútra? Konalo sa stretnutie preto, že sa zneužíva polícia a sú účelovo stíhané niektoré osoby? Alebo sa rozprávalo o tom, prečo je vo väzbe bývalý riaditeľ SIS Vladimír P.?" pýta sa Raši. Vyzýva preto k zodpovedaniu týchto otázok, lebo budú podľa jeho slov vznikať rôzne teórie.

SIS / Slovenská informačná služba / Čítajte viac Politológ o tajnej schôdzke v SIS: V parlamente veľa nepovedia
101 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Za ľudí #kolúzna väzba