Bude sa plat učiteľa líšiť podľa regiónov? Heger to naznačil

Kvalitnejšie vzdelávanie detí vedie k ich lepšiemu životu. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) v utorok navštívil základnú školu v Chorvátskom Grobe v okrese Senec, kde diskutoval so žiakmi a tiež zamestnancami školy o ich názoroch a potrebách.

02.06.2021 09:00
Eduard Heger, škola Foto:
Premiér Eduard Heger počas návštevy Základnej školy v Chorvátskom Grobe.
debata (95)

Riaditeľka školy v Javorovej aleji v Chorvátskom Grobe Silvia Hikkerová hovorí, že škola stále bojuje s nedostatkom učiteľov, najmä na prvom stupni. Podobné je to aj na iných školách.

Podľa Hegera by jedna zložka učiteľského platu reagovala aj na náklady na život v konkrétnom regióne. „Chceme ním pritiahnuť učiteľov aj do regiónov, kde je ich náročnejšie zaplatiť,“ povedal Heger.

Toto by mohlo pomôcť aj školám v Bratislavskom kraji, ktoré majú problém s nedostatkom učiteľov.

VIDEO: Heger blahoželá deťom k ich medzinárodnému dňu.

Video

Premiér avizoval, že by sa mala rozšíriť sieť materských škôl, budovať školská infraštruktúra či viac rozšíriť digitalizácia. Do školstva majú smerovať investície z Plánu obnovy a odolnosti aj na zrealizovanie kurikulárnej reformy. „Ide nám o to, aby deti vedeli kriticky myslieť, aby sa v školách učili to, čo potrebujú, keď prídu na pracovný trh, a nemuseli absolvovať rôzne rekvalifikačné kurzy,“ povedal Heger. Skonštatoval, že chce, aby si mladí ľudia našli prácu, ktorá ich bude baviť a bude mať aj pridanú hodnotu pre spoločnosť.

© Autorské práva vyhradené

95 debata chyba
Viac na túto tému: #Učitelia #školstvo #Eduard Heger