Hattas v Ide o pravdu: Remišová koná nepochopiteľne a skratovo. Bez dohody je to cesta do pekla

Strana Za ľudí sa zasekla na termíne mimoriadneho snemu. „Mal by byť okamžite, ale najneskôr do 4. septembra,“ povedal v relácii Ide o pravdu poslanec Marek Hattas. Neskorší termín je ústupkom predsedníčke Veronike Remišovej. Jej odporcovia žiadajú návrat Romana Krpelana a Tomáša Lehotského do predsedníctva strany.

03.06.2021 20:45
debata (29)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Mareka Hattasa v relácii Ide o pravdu.

Video

Koaličnou stranou Za ľudí zmietajú vnútorné rozpory. Niektorí poslanci parlamentu a časť straníkov, ktorí majú blízko k ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, vyčítajú predsedníčke Veronike Remišovej postoje a vyjadrenia počas koaličnej krízy.

„Pohrávala sa s trojkoalíciou, a nevedela ponúknuť ministerskú funkciu vo vláde,“ povedal v relácii Ide o pravdu poslanec parlamentu Marek Hattas, primátor Nitry.

Podľa neho stratila šéfka strany legitimitu, a mimoriadny snem musí zvoliť nového lídra. Snemu sa ale Remišová bráni, a robí všetko preto, aby bol zvolaný v termíne, ktorý navrhne. Preto sú pochopiteľné jej aktuálne personálne rozhodnutia, kde svojich kritikov stavia mimo straníckych a parlamentných funkcií.

Príkladom je návrh poslaneckého klubu Za ľudí, aby na pozíciu podpredsedu parlamentu kandidoval poslanec Tomáš Lehotský. „Remišová s tým súhlasila, a nemala výhrady. O pár dní nepochopiteľne a skratovo otočila, a Lehotského nechce,“ vysvetlil Hattas.

Napätú situáciu nevyriešilo ani tohtotýždňové predsedníctvo Za ľudí, kde sa znepriatelené tábory chceli dohodnúť na termíne mimoriadneho snemu. Napätie, ktoré malo za následok náhly odchod časti členov predsedníctva z rokovania, vyvolalo rozhodnutie predsedníčky Veroniky Remišovej. Tá nečakane odvolala zo straníckych funkcii Romana Krpelana a Tomáša Lehotského, ktorí tak stratili aj členstvo v predsedníctve.

„Všetko má v rukách predsedníčka, ale ak sa nedohodneme, my neodídeme a budeme podporovať vládu,“ reagoval Hattas na otázku, či prívrženci Kolíkovej nechystajú odchod zo strany Za ľudí.

V relácii Ide o pravdu sa dozviete, prečo Marek Hattas chce za novú šéfku strany Máriu Kolíkovú. A odpovedá aj na otázku, či dostal ponuku vstúpiť do inej politickej strany. Ktoré krajské organizácie strany Za ľudí žiadajú odchod Veroniky Remišovej? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu #Marek Hattas #Za ľudí