Kamil Bernáth, obvinený z prípravy vraždy starostu Marianky, zostáva vo väzbe

Kamil Bernáth, obvinený z prípravy úkladnej vraždy starostu Marianky, zostáva vo väzbe. Senát 4T Najvyššieho súdu zamietol na štvrtkovom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu ponechať ho vo väzbe. Informovala o tom Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia Najvyššieho súdu SR.

08.07.2021 13:33
Marianka / Kamil Bernáth / Roman Brenčič / Foto:
Zväz väzenskej a justičnej stráže eskortuje obvinených Kamila Bernátha a Romana Brenčiča na rozhodovanie o väzbe na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku
debata

Najvyšší súd sa stotožnil s pretrvávajúcimi dôvodmi kolúznej a preventívnej väzby. "Účelom väzby je zabrániť mareniu objasňovania skutočností závažných pre trestné stíhanie a zároveň obvinenému zabrániť v pokračovaní trestnej činnosti.

V tejto súvislosti Najvyšší súd poukázal najmä na charakter trestnej činnosti, jej spoločenskú závažnosť, stav dokazovania a súčasné počiatočné štádium trestného konania," uviedla Nittmanová.

Kamil Bernáth je spolu s Romanom Brenčičom obvinený z prípravy úkladnej vraždy bývalého starostu Marianky. Dvojica si mala objednať na likvidáciu exstarostu Dušana Statelova dvoch mužov za odmenu niekoľkých desiatok tisíc eur. Starostovi začiatkom februára podpálili neznámi páchatelia auto a následne aj stajňu.

Dušan Statelov Čítajte viac Starosta Marianky pre opakované zastrašovanie rezignoval
debata chyba
Viac na túto tému: #Marianka #Kamil Bernáth #Roman Brenčič