Kováčikovi odobrali bezpečnostnú previerku

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik už nemá bezpečnostnú previerku. Odobral mu ju Národný bezpečnostný úrad. Bezpečnostná previerka je potrebná na to, aby sa mohol špeciálny prokurátor oboznamovať s utajovanými skutočnosťami.

12.07.2021 21:12
Dušan Kováčik Foto:
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik na súde v Pezinku
debata (34)

Informovali o tom tvnoviny.sk. Bývalý šéf daňových kriminalistov a kajúcnik Ľudovít Makó minulý týždeň pred súdom vypovedal aj o tom, že obžalovanému Dušanovi Kováčikovi mal vybaviť človeka, ktorý ho pripraví na test detektorom lži. Ten je súčasťou bezpečnostnej previerky.

„Som mu zadovážil, v podstate cez Borisa Beňu, osobu, ktorá pripravovala Dušana Kováčika na previerky, ktoré mal na Národnom bezpečnostnom úrade formou detektora lži," uviedol pred súdom Makó.

Makó podľa informácií už ďalšie detaily v súvislosti s údajným Kováčikovým nácvikom na detektore lži pred súdom nespresnil. Obhajca bývalého špeciálneho prokurátora Erik Magál tvrdí, že Makóova výpoveď nie je dôveryhodná.

Makó mal Kováčikovi dohodiť človeka minulý rok. Záležitosť má preveriť Úrad špeciálnej prokuratúry, čo potvrdil aj prokurátor Michal Šúrek.

Ľudovít Makó Čítajte viac Makó mal dať Kováčikovi úplatok 50-tisíc eur
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Kováčik #bezpečnostná previerka