Známu influencerku a podnikateľku Plačkovú s manželom zadržali

Podnikateľku Zuzanu Strausz Plačkovú v pondelok v skorých ranných hodinách zadržala polícia. Dôvodom má byť drogová činnosť.

27.09.2021 10:35 , aktualizované: 28.09.2021 00:00
501023409 Foto:
Influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz.
debata (276)

Národná kriminálna agentúra v pondelok od skorých ranných hodín zasahovala na viacerých miestach Slovenska. Pri razii zadržali aj samozvanú slovenskú kráľovnú sociálnej siete Instagram – Plačkovú. Spolu s ňou zobrali aj jej manžela Reného Strausza. Údajne sú súčasťou zločineckej skupiny, ktorá dlhodobo obchoduje s drogami.

Išlo o rozsiahlu policajnú akciu a elitní policajti zasahovali nielen v Plačkovej byte v bratislavskom Ružinove, ale neskôr aj v jej rodinnom dome v Miloslavove.

Influencerka Zuzana Plačková.
Influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René...
+4Playmate a bývalá účastníčka šou Hotel Paradise...

„Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zasahujú od skorých ranných hodín na viacerých miestach vo viacerých krajoch, v Bratislavskom, Trnavskom a v Trenčianskom kraji. Počas protidrogovej akcie policajti vykonali viacero domových prehliadok aj prehliadok nebytových priestorov, zadržali 15 osôb. Viac informácií bude možné povedať po vykonaní potrebných procesných úkonov,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Medzi zadržanými je aj podnikateľ z Hlohovca Miroslav Farkaš. Ten je len mesiac na slobode. Vo väzbe strávil vyše 20 mesiacov za podvody s nehnuteľnosťami. Zadržaní sú podozriví z drogovej trestnej činnosti a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa kristinakovesova (@kristinakovesova)

Pri prehliadke vozidla Plačková poznamenala: „Riadne sa cítim ako z Hollywoodu!“ Novinárom pri domovej prehliadke v Miloslavove odkázala: „Vyjadrím sa na Instagrame. Majte pekný deň, potom sa vyjadrím na Instagrame mojom!“ Potom ju už policajti usadili do služobného auta.

Plačková sa venovala modelingu, pózovala pre Playboy a preslávila sa aj účasťou v reality šou. Do širšieho povedomia sa dostala v roku 2012, keď súťažila v šou Hotel Paradise. O päť rokov neskôr už patrila medzi najvýznamnejšie slovenské influencerky, na Instagrame ju momentálne sleduje 757-tisíc ľudí. Imidž si budovala na predvádzaní života plného luxusu. Tým sa vraj chcela odlíšiť od ostatných. Svojej veľkej fanúšikovskej základni propagovala rôzne produkty a to Plačkovej podľa jej slov za minulý rok zarobilo viac ako milión eur. Pred pár mesiacmi sa chválila aj tým, že peniaze jej pravidelne dáva aj manžel René, ktorý je okrem iného taxikárom.

„Za rok 2020 som zarobila viac ako milión eur na produktoch a Instagrame. Tak si, prosím, odpustite trápne konšpirácie. Prepáčte, že som si dovolila toľko zarobiť, a že som nesedela doma na riti, ale pracovala a nečakala som na to, aby mi padli pečené holuby z neba,“ vyhlásila Plačková na sociálnej sieti.

S touto tridsaťročnou ženou sa spája aj angažmán v predvolebnej kampani SaS v roku 2020. Richard Sulík tvrdil, že sa stretli v jej ružovej kaviarni v centre Bratislavy a išlo o jej nápad. „Predseda SaS Richard Sulík nevidí dôvod komentovať prácu orgánov činných v trestnom konaní,“ uviedla jeho hovorkyňa Katarína Matejková.

© Autorské práva vyhradené

276 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zadržanie #Zuzana Plačková #René Strauzs