Remišová si nemyslí, že Sme rodina odíde z koalície. Zo situácie podľa nej ťaží hlavne Fico

Podpredsedníčka vlády SR a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová si nemyslí, že hnutie Sme rodina odíde z koalície. Povedala to v dnešnej diskusnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

27.09.2021 13:43 , aktualizované: 19:03
Robert Fico Foto:
Predseda Smeru Robert Fico
debata (66)

Vyjadrenia lídra Sme rodina Borisa Kollára však majú podľa jej slov negatívny dopad na celospoločenskú náladu na Slovensku, čo podľa nej využíva predovšetkým predseda strany Smer Robert Fico.

„Treba si uvedomiť, kto je naším partnerom, pretože my bojujeme proti systému, ktorý tu vytvorili práve Fico s Pellegrinim," dodala Remišová.

Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár v pondelok pred rokovaním koaličnej rady uviedol, že jeho strana odíde z koalície až vtedy, ak nebude môcť napĺňať svoj program. Výstupy z pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát nebudú podľa slov Kollára dôvodom na odchod hnutia z koalície. Bude ich však vetovať.

Exekučná amnestia či výstavba nájomných bytov sú pre Kollára veci, ktoré keď neprejdú, hnutie odíde z koalície. „Ak budú robiť také veci, ktoré nemáme v programovom vyhlásení vlády, a budú to nasilu pretláčať a nebudú rešpektovať naše veto, tak sa k tomu postavíme rovnako,“ povedal Kollár.

Výstupy z pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát ešte nevidel. O záveroch pracovnej skupiny bude v pondelok podvečer rokovať aj koaličná rada. Kollár hovorí, že ak pracovná skupina príde k nejakým záverom, budú sa o nich najprv baviť na poslaneckom klube a až tak prednesú svoje stanovisko. „Uvidíme, čo tam bude,“ poznamenal.

Remišová vidí pri záveroch z pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát v koalícii priestor na dohodu. Skonštatovala, že tento týždeň by sa mali nájsť riešenia, aby boli čím skôr schválené.

Za ľudí presadzuje reformu policajnej inšpekcie, generálnej prokuratúry a trestného zákona. Ide o návrhy, ktoré sú v programovom vyhlásení vlády, tvrdí Remišová. „Dobré návrhy robia dobrých priateľov. Takže predpokladám, že to, čo je v programovom vyhlásení vlády, s tým by nemal byť problém,“ uviedla pred rokovaním koaličnej rady.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Sme rodina #štvorkoalícia #Veronika Remišová #Hegerova vláda