Prešovský okres podľa radnice čoskoro prejde do nižšieho stupňa rizikovosti. Vďaka očkovaniu

Farba prešovského okresu v rámci covid automatu sa môže podľa radnice už čoskoro znížiť o jeden stupeň.

01.10.2021 17:12
Očkovanie / Covid / Koronavírus / Foto:
Na snímke očkovanie proti covidu v obchodnom centre Eperia na Ulici Arm. Gen. Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove
debata (7)

V Prešovskom okrese je aktuálne proti covidu plne zaočkovaných 63,5 % ľudí vo veku nad 50 rokov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, pri dosiahnutí 65 percentnej hranice sa stupeň rizikovosti v okrese zníži o jeden stupeň smerom nadol.

"Počty ľudí infikovaných ochorením Covid-19 postupne rastú aj v našom meste. Prešovský okres sa v rámci covid automatu aktuálne nachádza v červenej farbe, avšak najvýraznejším obmedzeniam sa môžeme jednoducho vyhnúť.

Stačí, ak sa v rámci nášho okresu dá zaočkovať ešte 900 ľudí vo veku nad 50 rokov. Dosiahneme tak hranicu zaočkovanosti 65 percent a Prešov nebude zaradený do farieb, ktoré budú mať za následok ďalšie obmedzovanie fungovania prevádzok, usporadúvania podujatí aj pohybu osôb," uviedol Tomek.

Po prekročení hranice 65 percent plne zaočkovaných ľudí nad 50 rokov sa podľa jeho slov prešovský okres zároveň vyhne prípadnému prechodu do čiernej farby.

„V praxi to znamená napríklad to, že nebude potrebné zatvárať gastroprevádzky a nenastane najhorší scenár, ktorý sme zažili počas druhej vlny pandémie,“ doplnil Tomek a apeloval na ľudí, aby neváhali a dali sa zaočkovať.

Regionálne opatrenia platné od
Stupne Covid automatu
Monitoring
Ostražitosť
I. stupeň ohrozenia
II. stupeň ohrozenia
III. stupeň ohrozenia

zdroj: korona.gov.sk

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #očkovanie proti koronavírusu