Najvyšší súd sa nebude zaoberať väzbou Plačkovej

Najvyšší súd (NS) SR sa nebude zaoberať väzobným stíhaním influencerky Zuzany Strasz Plačkovej ani jej manžela Reného Strausza, ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

05.10.2021 13:11
debata (49)

„Termín verejného zasadnutia vo veci Reného Strausza a spol. je vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušený,“ informovala TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Pôvodne mal NS SR rozhodovať o veci vo štvrtok.

Influencerka Zuzana Plačková a ani jej manžel...
Influencerka Zuzana Plačková a ani jej manžel...
+4Influencerka Zuzana Plačková a ani jej manžel...

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie na desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora G. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu Strausz Plačkovú spolu s manželom do väzby nezobral.

VIDEO: Zuzana Plačková po prepustení z väzby (30. 9. 2021)

Video
49 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Plačková