Matovič o rozpočte: Nie je čas rozdávania

Minister financií a líder najsilnejšieho koaličného hnutia OĽaNO Igor Matovič išiel na koaličnú radu s úsmevom. Pevne verí, že sa podarí dohoda na budúcoročnom rozpočte.

11.10.2021 20:00
debata (85)

VIDEO: Koaličná rada ide riešiť rozpočet. Komu Matovič pridá?

Video

„Minulý týždeň sme si dali karty na stôl,“ povedal pred koaličnou radou. „Všetci zistili, že nič nebude, keď nesplníme všetko, čo sme ľuďom sľúbili,“ dodal.

Matovič už minulý týždeň povedal, že nedá žiadnemu rezortu viac. Naopak, rezorty OĽaNO dostanú ešte menej. Od svojich koaličných partnerov žiada, aby splnili tri podmienky. „Keď budeme rozpočtovo zodpovední cez výdavkové stropy, dlhovú brzdu a stabilný zákon o dôchodkoch, tak sa posnažím vybaviť viac peňazí,“ pokračoval Matovič.

cigániková Čítajte viac Mali ste sa lepšie učiť, odkazuje Bittó Cigániková hnutiu Sme rodina

Podľa neho chceli ministri navyše 6,6 miliardy eur. Matovič ráta s deficitom HDP vo výške 4,3 percenta, čo by podľa jeho slov malo byť približne 4,3 miliardy eur. Chce vytvoriť aj tzv. covid rezervu vo výške 700 miliónov eur.

Rozpočet by mal byť hotový do 15. októbra, vláda zasadne vo štvrtok 14. októbra. Ešte minulý týždeň niektorí ministri hovorili, že by sa to malo všetko stihnúť.

„Ak nie, Slovensko si vyskúša rozpočtové provizórium. Nie je čas rozdávať, do budúcna musíme najskôr nejaké peniažky do rozpočtu získať,“ dodal minister Matovič.

VIDEO: Reakcie koaličných partnerov na Kollárove vyhrážky, že odíde z koalície.
Video
Igor Matovič Čítajte viac Hra o miliardy začala. Nájde koalícia zhodu ohľadom rozpočtu?

© Autorské práva vyhradené

85 debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #Igor Matovič #Koaličná rada #rozpočet 2022