Hlas podal na výbor podnet na Sulíka pre jeho ranč v Austrálii

Strana Hlas podala podnet na Výbor Národnej rady pre nezlučiteľnosť funkcií. Ten má preveriť majetkové pomery ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) a to, z akých prostriedkov kúpil ranč v Austrálii. Informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

29.10.2021 12:45
Pellegrini Foto: ,
Predseda Hlasu Peter Pellegrini počas rokovania parlamentu.
debata (15)

„Minister hospodárstva odporučil ľuďom, aby si kvôli vyšším cenám energií vykrúcali žiarovky a menej svietili. Hlas si však chce lepšie posvietiť na austrálsky ranč Richarda Sulíka. Ľudia na Slovensku majú právo vedieť, odkiaľ zobral predseda vládnej strany a minister hospodárstva prostriedky na kúpu svojho ranča a kto sú jeho spolumajitelia,“ povedal po podaní návrhu poslanec strany Matúš Šutaj Eštok.

HLAS pripomína, že jedným z hlavných predvolebných sľubov vládnej koalície bola transparentnosť. Terajší vládni predstavitelia podľa Eštoka v časoch, keď boli v opozícii, požadovali neustále preverovanie majetkov vplyvných politikov. „Teraz môže pán Sulík ukázať, že naozaj nemá čo skrývať, že mu jeho majetkové pomery umožnili dožičiť si luxus v Austrálii a že svoj majetok nevlastní so žiadnymi závadovými osobami,“ dodal Šutaj Eštok.

Suík ešte tento týždeň ozrejmil, že ranč kúpil v roku 2019 spolu s ďalšími dvoma fyzickými osobami nepriamo cez spoločnosť a zobral si naň úver. Následne predložil parlamentu aj písomnú informáciu o dátume nadobudnutia ranču, jeho rozlohe, kúpnej cene a ďalších spoluvlastníkoch nehnuteľnosti.

Milan Krajniak Čítajte viac Ďalší minister na odstrel. Opozícia ide po Sulíkovi odvolávať Krajniaka
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Hlas