Aliancia a zástupcovia regiónov vyzvali poslancov, aby odmietli reformu nemocníc

Zástupcovia viacerých regiónov Slovenska a predstavitelia mimoparlamentnej strany Aliancia vyzbierali podpisy proti rušeniu viacerých nemocníc. Apelovali na poslancov, aby nepodporili reformu nemocníc. Informovali o tom na utorkovej tlačovej konferencii pred Národnou radou (NR) SR.

02.11.2021 13:13
Aliancia Csaba Furik Marta Vozariková Krisztián... Foto: ,
Zľava starosta obce Malý Horeš Csaba Furik, starostka Čiernej nad Tisou Marta Vozariková, predseda strany Aliancia Krisztián Forró, starosta Kráľovského Chlmca Karol Pataky a župný poslanec BBSK Zoltán Cziprusz počas tlačovej konferencie strany Aliancia k petícii za záchranu nemocníc ohrozených reformou v Bratislave 2. novembra 2021.
debata (3)

„Žiadame parlamentných poslancov, aby si vypočuli žiadosť nespokojných občanov a namiesto rušenia a degradovania regionálnych nemocníc začali s ich zveľaďovaním. Južné a východné Slovensko sa musí rozvíjať a nie byť degradované,“ vyhlásil predseda strany Aliancia Krisztián Forró. Poukázal pritom na financie z fondu obnovy. Namieta, že nepôjdu na rozvoj zdegradovaných nemocníc, ale na rozvoj zariadení vyššieho stupňa.

Primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky podotkol, že občania regiónu by boli neradi, keby im vláda zobrala aj to, čo tam ostalo a prišli by o nemocnicu. „Prišli by sme o dostupnú zdravotnú starostlivosť,“ uviedol. Myslí si, že nemocnice budú efektívnejšie fungovať, keď v nich bude dostatok lekárov, zdravotníkov a sestier. Dodal, že ich nemocnica je plusová a nie je v strate. Nerozumie preto plánu na jej zrušenie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #reforma nemocníc