Pokračovanie článku: Antirúškari narazili. V Piešťanoch dostali tvrdú stopku od policajtov

SaS stojí za policajtmi, odsúdila provokácie antirúškarov

Koaličná strana SaS sa postavila za policajtov a ostro odsúdila provokácie organizovanej skupiny „antirúškarov“. Poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik (SaS) zároveň upozornil, že správanie niektorých ľudí na sociálnych sieťach voči policajtom má známky trestného činu. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Je neprijateľné, aby sme čítali vyhrážky voči policajtom a ich rodinám. Taktiež upozorňujeme, že dochádza k trestnej činnosti tým, že sa podnecuje na trestnú činnosť útoku na verejného činiteľa. Také podnecovanie je podľa paragrafu 337 Trestného zákona samostatným trestným činom a polícia by sa tým mala zaoberať,“ povedal Baránik.

Podľa poslanca Národnej rady SR Miroslava Žiaka (SaS) je neprípustné, aby organizovaná skupina výtržníkov znepríjemňovala život slušným ľuďom v náhodne vybraných obchodoch. Čoraz agresívnejšie aktivity rôznych skupín antirúškarov voči verejnosti sú podľa SaS len trápnou formou ich sebaprezentácie. „Prekvapivé je však spojenectvo Roberta Kaliňáka a strany Smer s týmito ľuďmi. Je to dôkaz toho, že Smer sa stal plnohodnotnou antisystémovou stranou,“ dodal Žiak.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR #antivaxeri #koronavírus #Covid-19