Firmy nezačnú testovať hneď v pondelok

Hoci premiér Eduard Heger (OĽaNO) spolu s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽaNO) oznámili, že na budúci týždeň sa začne s testovaním nezaočkovaných na pracoviskách, táto povinnosť sa zatiaľ odkladá.

19.11.2021 15:14
debata (220)

Úrad verejného zdravotníctva mal do nedele pripraviť vyhlášku, na základe ktorej mali zamestnávatelia nezaočkovaných zamestnancov pred vstupom na pracoviská testovať dvakrát do týždňa. Úrad však v piatok informoval, že v súčasnosti prebiehajú medzirezortné rokovania k povinnému zavedeniu režimu OTP na pracoviskách. „Rieši sa zabezpečovanie logistiky a ďalšie potrebné procesy na úrovni príslušných rezortov,“ napísal úrad v oficiálnom stanovisku.

Preto sa povinné testovanie zamestnancov, ktorí nie sú zaočkovaní a neprekonali ani ochorenie COVID-19 v ostatných 180 dňoch, v tejto chvíli odkladá. „Úrad verejného zdravotníctva s prihliadnutím na tieto skutočnosti nenariadi túto povinnosť s účinnosťou od pondelka 22. novembra. O ďalších krokoch bude verejnosť včas informovaná“," dodáva.

Vladimír Soták Čítajte viac Povinné testy v práci dvakrát do týždňa. Soták hovorí o tom, čo čaká tisícky zamestnancov

© Autorské práva vyhradené

220 debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVZ #koronavírus #Covid automat