Pokračovanie článku: 500 eur od Matoviča? Niekto krúti hlavou, pre iných je to neskoro

Rozhádaná koalícia?

Kým Sme rodina, OĽaNO a Za ľudí ťahajú za jeden koniec a chcú zaočkovaných ľudí nad 60 rokov, ktorých vospolok označujú ako seniorov, odmeňovať, podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková tvrdí, že SaS tieto opatrenia vetuje a „snaží sa sumu znížiť čo najnižšie“. To však už nepovažuje za motiváciu na očkovanie.

Jej stranícka šéfka Remišová tvrdí jednoznačne: „Budeme nástojiť na tom, aby každé prijaté opatrenie motivovalo k očkovaniu a určitým spôsobom zvýhodňovalo očkovaných. Bez toho, aby sme zvýšili zaočkovanosť, sa situácia na Slovensku nezlepší. Budeme podporovať opatrenia, ktoré motivujú cielene staršiu generáciu na očkovanie.“

SaS v oficiálnom vyhlásení spresnila, že na koaličnej rade súhlasila s odmenou pre očkovaných seniorov maximálne do výšky 150 eur. „Ďalšie navýšenia sme vetovali najmä z dôvodu udržateľnosti verejných financií,“ dodali sulíkovci.

Koaličná rada však mala aj podľa strany Za ľudí, aj podľa SaS o návrhu ešte rokovať. Preto liberáli pokladajú Matovičov výstup za „porušenie dohody z koaličnej rady“.

© Autorské práva vyhradené

402 debata chyba
Viac na túto tému: #povinné očkovanie #koronavírus