Trojici sprejerov hrozí trest do ôsmich rokov väzenia

Policajný vyšetrovateľ obvinil troch sprejerov vo veku 20, 18 a 16 rokov zo zločinu poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstvom za posprejovanie viacerých objektov v obciach Malženice v okrese Trnava a Trakovice v okrese Hlohovec.

30.12.2021 16:55
debata (58)

Mladíci najskôr pri čakaní na autobus z Trakovíc do Malženíc posprejovali unimobunku a nakoniec aj zastávku, na ktorej čakali. „V Malženiciach potom išli k obecnému úradu a na stenu pri kotolni nasprejovali polmetrovú ihlu, na dvere im vyšiel vyše dvojmetrový hanlivý nápis a na fasádu úradu číslo 420, symbol fajčiarov marihuany. Na múre a garáži po nich zostalo slovo ‚skap‘ a opäť ďalšie číslice. Ich tvorbu našli aj na rímskokatolíckom kostole, kde nastriekali tri číslice so vztýčeným prstom,“ informovala hovorkyňa.

V zmysle zákona hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Ako dodala hovorkyňa, trestná sadzba je u nich vyššia najmä z dôvodu poškodeného kostola, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Vzhľadom na vek obvinených a trestnú minulosť bude však trest primerane znížený.

Obec Malženice vyčíslila škody vo výške 500 eur. Podľa starostu Trakovíc sa všetky kresby podarilo bez škody odstrániť. Trojica je stíhaná na slobode.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #vandalizmus #polícia SR #sprejeri