Heger: Likvidačné tornádo pre kultúru by sa malo skončiť

Po viacerých verejných žiadostiach, aby boli kultúrne podujatia prístupné pre ľudí v režime OP, sa ozval aj premiér. Sľubuje, že bude patriť medzi prvých divákov.

05.01.2022 22:00
Eduard Heger Foto:
Premiér Eduard Heger
debata (24)

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti podporil kultúrnu obec. „Súhlasím, aby sa aj kultúra postupne otvárala verejnosti,“ napísal.

Pripomenul, že ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) predstavila nový kultúrny semafor. „Vyžiadal som si aj odborné stanovisko z ministerstva zdravotníctva, aby sme kultúrne podujatia mohli bezpečne otvoriť s prihliadnutím na epidemickú situáciu,“ dodal premiér. Tvrdí, že kultúra je pre „jeho vládu dôležitá“.

„Viem, že pre váš sektor je pandémia likvidačným tornádom a ďakujem vám, že ste doteraz rešpektovali opatrenia a mnoho umelcov verejne podporilo očkovanie,“ pokračuje premiér.

Očakáva, že príslušné rezorty budú do konca tohto týždňa komunikovať, za akých podmienok sa otvoria divadlá, koncertné sály a kiná. „Verte mi, budem jedným z vašich prvých divákov,“ sľúbil.

Španielsko Barcelona koronavírus šírenie štúdia výskum Čítajte viac Kultúra chce žiť. Prečo semafor nefunguje? milanová Čítajte viac Ministerka kultúry reaguje na výzvu Otvorme kultúru

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #kultúra #Eduard Heger #koronavírus #kultúrny semafor