Zoroslava Kollára prepustil Najvyšší súd na slobodu

Konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorý je obvinený vo viacerých prípadoch, prepustili na slobodu pre pochybenie v prípravnom konaní. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

10.02.2022 17:00 , aktualizované: 17:16
NAKA zoroslav kollár víchrica Foto: ,
Na snímke uprostred Zoroslav Kollár vychádza z budovy NAKA v Nitre 28. októbra 2020.
debata (21)

„Senát 4T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 1. januára 2022 v časti obvineného Zoroslava K. a prepustil ho z dôvodu pochybenia v prípravnom konaní na slobodu,“ uviedla hovorkyňa. Rozhodnutie bude podrobne odôvodnené v písomnom vyhotovení uznesenia.

Obhajcovia Zoroslava Kollára spresnili, že po takmer 16 mesiacoch ho prepustili na slobodu. Informovali o tom na sociálnej sieti.

ŠTS nedávno zamietol obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého v prípade ilegálnej výroby a distribúcie čiernych cigariet. Zoroslava Kollára následne opätovne obvinili z korupcie v inom prípade, kde ide o úplatky pre bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

Vladimír Pčolinský Čítajte viac Zoroslava Kollára a bývalého šéfa SIS Pčolinského opäť obvinili z korupcie
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Zoroslav Kollár