Pred bytom poslanca Benčíka bol rozruch. Na dvere mu búchali odporcovia obrannej dohody

"Je iba otázka času, kedy budú pred bytom," povedal v sobotu poslanec Ján Benčík (klub SaS). Mal pravdu. O chvíľu mu protestujúci zvonili na dvere pred bytom. Priebeh "akcie" si aj nakrúcali. Sami seba označovali za "aktivistov".

20.02.2022 20:00
debata (441)

Aj tento protest sa týkal odsúhlasenia vojenskej zmluvy s USA poslancami Národnej rady. Krátko po hlasovaní opozícia zverejnila zoznam poslancov, ktorí hlasovali za. No objavili sa aj tzv. zoznamy vlastizradcov, kde už boli uvedené presné adresy poslancov.

Národná rada zmluvu odsúhlasila ešte 9. februára, prezidentka Zuzana Čaputová zmluvu ešte v ten istý deň aj ratifikovala. Aj po vyše desiatich dňoch však pokračujú protesty pred bytmi poslancov, ktorí zdvihli ruku za zmluvu.

„Dezoláti ante portas. Syn odišiel na futbal do Popradu, ja pozerám hokej, keď niekto zvoní zdola,“ popísal sobotňajší incident Benčík na sociálnej sieti. Jeho manželka sa ozvala a spýtala sa, kto je. Odpoveď bola: Občania.

Dezoláti ante portas. Syn odišiel na futbal do Popradu, ja pozerám hokej, keď niekto zvoní zdola. Manželka sa ozve, pýta…

Uverejnil používateľ Ján Benčík Sobota 19. februára 2022

Benčíkovci vchod do bytového domu v Ružomberku neotvorili. „Hovorím jej, že je iba otázka času, kedy budú pred bytom. A o chvíľu sú naozaj tu. Búchanie na dvere, reči o vlastizradcovi, udavačovi, výzvy na otvorenie dverí. Ísť na chodbu a hádať sa s nimi podľa mňa nemá význam,“ pokračoval poslanec.

Keďže protestujúci neodchádzali, zavolal políciu. Tá potvrdila, že "prijala oznámenie, že pred jedným z obytných domov v Ružomberku sa pohybuje hlučná skupina osôb.

Benčík píše, že polícia túto skupinu legitimovala, časť z nich pred policajtmi nalepila plagát na plagátovaciu plochu neďaleko bytovky. „Ako zistím neskôr, plagátmi oblepili celý vchod zvnútra aj zvonka,“ dodáva Benčík s tým, že časť protestujúcich aj pozná.

Polícia zopakovala, že „v súvislosti s vyhrážkami poslancov Národnej rady, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA, prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia“. Dodala, že sa „realizujú bezpečnostné opatrenia, ktoré však z taktických dôvodoch nie je možné konkretizovať“.

NRSR parlament Čítajte viac SaS podáva pre vyhrážky poslancom trestné oznámenie, pridalo sa aj OĽANO

© Autorské práva vyhradené

441 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #vyhrážanie #Ján Benčík #Obranná dohoda s USA