Kopp dostal za vraždu otca a jeho priateľky 19-ročný trest

Lukáš Kopp dostal za úkladnú vraždu svojho otca a otcovej priateľky v obci Lednické Rovne (okres Púchov) 19-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody, ktorý si odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

08.03.2022 16:04
kopp Foto: ,
Vtedy ešte obžalovaného Lukáša Koppa privážajú na Špecializovaný trestný súd v Pezinku 22. novembra 2020.
debata

Musí absolvovať aj ambulantné psychiatrické liečenie. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. Rozhodnutie je právoplatné. TASR to potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd síce zrušil vlaňajšie rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ale dĺžku trestu ponechal rovnakú. Súd však sčasti vyhovel odvolaniu prokurátora a odsúdenému nariadil dvojročný ochranný dohľad.

Kopp priznal svoju vinu hneď v úvode hlavného pojednávania na ŠTS a svoje konanie oľutoval. ŠTS tak nemusel vykonávať dokazovanie, čo sa týka viny, ale iba výšky trestu.

K tragédii došlo v novembri 2020 v rodinnom dome v Lednických Rovniach. Po uhasení požiaru tam našli dve telá, muža a ženu s viacerými bodnými a reznými ranami. Vyšetrovaním sa zistilo, že Kopp mal vraždu naplánovať spolu so svojou maloletou nevlastnou sestrou. Motívom mala byť pomsta otcovi za zlé a agresívne správanie.

Lednické Rovne, požiar, vražda Čítajte viac Obvinený z dvojnásobnej vraždy v Lednických Rovniach bude stíhaný väzobne
debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #nepodmienečný trest #úkladná vražda #Lednické Rovne