V Spišskej Novej Vsi horel domov dôchodcov

V utorok popoludní okolo 13.30 zachvátil požiar Domov dôchodcov v Spišskej Novej Vsi v časti, ktorú miestni nazývajú Tarča. Rozpočtová organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

29.03.2022 16:14 , aktualizované: 18:02
debata

Klientov domova dôchodcov po vypuknutí požiaru prevážali autobusmi do športovej haly, kde ich personál následne prerozdeľoval do nemocníc, hotelov, alebo domáceho ošetrenia. „Viac informácii poskytneme po zasadnutí krízového štábu,“ uviedla pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jana Matis Libová spresnila, že na domove dôchodcov horí strecha a pravdepodobne aj zariadenie podkrovia. „Všetkých ľudí už evakuovali. Podľa informácií z policajného zboru bolo to 200 klientov domova a 60 zamestnancov domova dôchodcov. Nie sú hlásené žiadne zranenia. Pri požiari zasahuje sedem kusov techniky a 10 hasičov.

Nápomocní sú aj dobrovoľní hasiči zo Spišskej N. Vsi a zo Smižian.

Na mieste je už zisťovateľ požiaru a smeruje tam aj pracovník z Požiarno-technického a expertízneho ústavu z Bratislavy, nakoľko sa predpokladá pomerne vysoká škoda. „Pred 18. hodinou sa požiar ešte nepodarilo lokalizovať, keďže pod strechou môžu byť skryté ohniská a je potrebná dôkladná kontrola,“ uviedla hovorkyňa hasičov.

V utorok podvečer dopravní policajti uzavreli križovatku ulíc Gorkého a Brezovú ulicu, prichádzajúcich vodičov navigovali na obchádzkové trasy. "Všetci policajti na mieste bez rozdielu zaradenia a funkcie pomáhajú ľuďom dostať sa čo najskôr do bezpečia, usmerňujú dopravu. Po uhasení požiaru sa začne obhliadka miesta, reálne to však bude možné až po kompletnom uhasení požiaru,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #domov dôchodcov