Fico v Ide o pravdu: Naď nakupuje drahšie ako SNS. Kto tu teda kradne?

Trvá na tom, že vojna na Ukrajine je sporom USA a Ruska. „Záujem Američanov je oslabiť Kremeľ aj EÚ,“ povedal v Ide o pravdu predseda Smeru Robert Fico. Koalíciu kritizuje za neriešenie následkov vysokých cien, a varuje pred sociálnymi nepokojmi.

31.03.2022 20:00
debata (315)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Roberta Fica v relácii Ide o pravdu.

Video

Odsudzuje vojnu na Ukrajine, ale odmieta pomáhať okupovanému štátu armádnou technikou a výzbrojou. „ Buďme ľudskí a pomáhajme, ale neposielajme zbrane,“ povedal v relácii Ide o pravdu predseda Smeru Robert Fico.

Podľa neho treba konflikt riešiť mierovou cestou, pričom za najlepšiu garanciu budúcnosti Ukrajiny označil neutralitu.

Nezmenil nič ani na svojom tvrdení, že je to konflikt medzi Ruskom a USA. „Záujem Američanov je oslabiť Kremeľ aj EÚ,“ opakuje. Príčinou je podľa Fica snaha USA navýšiť dodávky skvapalneného plynu do Európy, a nahradiť strategické suroviny z Ruska. Odporcov tejto teórie považuje za šíriteľov „západnej propagandy“.

Líder opozičného Smeru vyčítal predstaviteľom únie, že sa nesnažia zachovať väčšiu mieru suverenity Európy. „Najviac na to doplatia štáty na východe, vrátane Slovenska,“ upozornil.

V TV Pravda Robert Fico zopakoval odmietavé stanovisko k úvahám o poskytnutí systému S-300 ukrajinskej armáde. „Náhrada za tento systém neexistuje, S-300 je výkonnejší ako Patriot,“ vysvetlil.

Nepáči sa mu rozhodnutie vlády o nákupe bojových obrnených vozidiel od Fínov, ktorý navrhol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Cenu považuje Fico za vysokú, nižšiu navrhovala v minulosti SNS. „Naď kupuje drahšie ako Gajdoš. Kto tu teda kradne?,“ pýtal sa v relácii šéf Smeru.

Podporil myšlienku modernizácie slovenskej armády, ale vzhľadom na súčasnú situáciu by nekupoval obrnené vozidlá, ale drony a protitankové strely.

Vláde Eduarda Hegera (OĽaNO) vyčíta, že nerieši dramatické dopady zvyšovania cien a inflácie. Fico dokonca predpovedá, že v tejto súvislosti možno očakávať na Slovensku sociálne nepokoje. „Mladú rodinu nezaujíma, že sa v koalícii nevedia dohodnúť,“ uviedol.

Čo si Fico pripúšťa ako chyby z minulosti? Kto by mal garantovať neutralitu Ukrajiny? Ktorých ministrov je opozícia pripravená odvolávať a prečo? Pozrite si reláciu Ide o pravdu s poslancom NR SR Robertom Ficom, predsedom Smeru.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

315 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ide o pravdu