Múzeum SNP spoznalo po odvolanom Mičevovi svojho nového šéfa

Novým riaditeľom Múzea Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici sa stal Marian Uhrin, ktorý inštitúciu doteraz dočasne viedol.

01.04.2022 16:33 , aktualizované: 16:52
uhrin Foto: ,
Marian Uhrin počas spomienkového podujatia v Múzeu SNP v Banskej Bystrici 18. marca 2022.
debata (5)

S účinnosťou od piatka ho vymenoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Úspešný kandidát vzišiel z výberového konania. Informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

„S vedením Múzea SNP komunikujeme na pravidelnej báze a tak ako aj doteraz očakávame z jeho strany transparentné riadenie a dôstojnú reprezentáciu,“ uviedol minister obrany s tým, že Uhrin má jeho plnú dôveru.

Marian Uhrin Čítajte viac Uhrin: Múzeum SNP mi leží na srdci, v ťažkých chvíľach ho neopustím

Výberové konanie bolo dvojkolové a pozostávalo z neverejnej časti (písomný test a ústny pohovor) a verejnej časti (verejné vypočutie). Neverejná časť bola 16. marca a zúčastnili sa na nej štyria prihlásení uchádzači, a to Pavol Šteiner, Pavel Mičianik, Jaroslav Mazůrek a Marian Uhrin. Nasledovala verejná časť výberového konania, ktorá sa 29. marca konala formou verejného vypočutia. Postúpili na ňu dvaja uchádzači.

Dlhoročným riaditeľom Múzea SNP bol až do septembra 2021 Stanislav Mičev, ktorého vlani odvolala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO). Od začiatku roka patrí múzeum do rezortu obrany.

snp Čítajte viac Mičev reaguje na kontrolu v Múzeu SNP: Celé je to nezmysel
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Múzeum SNP #Marian Uhrin