Pokračovanie článku: Heger sa stretol so Zelenským: Ďakujem, Slováci, odkázal ukrajinský prezident

Na Ukrajinu sa v polovici marca na znak solidarity vydali aj premiéri Česka, Poľska a Slovinska. Petr Fiala, Mateusz Morawiecki a Janez Janša tam cestovali vlakom z Poľska.

Slovenský premiér Heger sa cesty nezúčastnil, ako sám povedal, neodporučili mu to bezpečnostné zložky. Heger svoje rozhodnutie necestovať označil za chybu a vravel, že mu je ľúto, že sklamal ľudí. Tvrdil, že spätne by sa rozhodol inak. Takmer všetci ministri sa premiéra zastali a tvrdili, že cesta za Zelenským je prázdnym gestom. Len bývalý premiér a aktuálne minister financií Igor Matovič (OĽaNO) povedal, že je „rebel“, a teda by za Zelenským šiel.

„Nejdem si naprávať nejaké renomé,“ vyhlásil premiér vo štvrtok tesne pred cestou do Kyjeva a dodal, že „strach nemá“. „Nešiel som ešte na pracovnú cestu v nepriestrelnej veste. A to je paradox, že sme sa takejto chvíle dožili,“ dodal Heger.

Ukrajina Utečenci Vyšné Nemecké heger Čítajte viac Šándor o Hegerovej ceste do Kyjeva: Ruský útok na premiérovu delegáciu by bol krok k tretej svetovej
466 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Eduard Heger