Fico hovorí o rozprávkach deda Jahodu, Matovič o mafošoch

Politici a advokáti sa vyjadrili k obvineniu Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a Mareka Paru. Fico považuje obvinenie za politickú objednávku. Matovič - naopak - tvrdí, že polícia má rozviazané ruky a ide po "skorumpovaných mafošoch".

20.04.2022 15:15 , aktualizované: 16:39
Robert Fico, obvinenie Foto: ,
Šéf Smeru Robert Fico na tlačovej besede, kde odmietol obvinenie svojej osoby za absurdné.
debata (93)

Obvinený poslanec a bývalý predseda vlády Robert Fico zdôraznil, že ide už o jeho štvrté obvinenie. „Nie preto, že by som bol podozrivý z korupcie alebo inej ekonomickej trestnej činnosti. Ale preto, že si ako opozičný politik robím svoju robotu,“ uviedol. Jeho obvinenie podľa neho súvisí s tým, že poukazuje na „neschopnosť vlády a prezidentky“.

Strana Smer zvolala tlačovú besedu s názvom „Ak by bol na Slovensku trest smrti, tak nás títo blázni za politickú prácu povešajú, ako v 30. rokoch v nacistickom Nemecku!“ Obvinenie Fico nazval „vymyslenými hovadinami“, ktoré však stranu Smer nezastaví, ale ešte nabudí. Považuje to za obvinenie za politickú prácu a útok na opozíciu. Obvinenie zo založenia zločineckej skupiny je podľa Fica absurdné. „Načo by som ako predseda vlády zakladal zločineckú skupinu? Aby som zorganizoval tlačovú besedu?“ Samotné obvinenie na viac ako sto stranách nazval rozprávkami deda Jahodu.

VIDEO: Fico: Ak by bol na Slovensku trest smrti, tak nás títo blázni za politickú prácu povešajú, ako v 30. rokoch v nacistickom Nemecku!
Video

„Podstata obvinenia spočíva v tom, že som mal ako predseda vlády založiť nejakú zločineckú organizáciu a jej prostredníctvom som mal škodiť Matovičovi, Kiskovi, Kollárovi, Lipšicovi a Špirkovi. Ani slovko o tom, že by som bol podozrivý z nejakej korupcie alebo ekonomickej trestnej činnosti,“ pokračoval Fico s tým, že jeho obvinenie je odplatou za to, že „si dobre robí opozičnú robotu“.

„Bol som obvinený z dôvodu, že som mal hovoriť o daňových podvodoch Kisku, Matoviča,“ povedal ďalej Fico s tým, že obvinený je aj za jeho výroky na adresu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, prokurátora Vasiľa Špirku a predsedu Národnej rady Borisa Kollára.

© Autorské práva vyhradené

93 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #obvinenie #Robert Kaliňák #NAKA #marek para