Na vstup do zdravotníckych zariadení už nebude potrebný test ani doklad o očkovaní

Vstup do zdravotníckych zariadení od mája nebude podmienený očkovaním ani testovaním na koronavírus. Povinné bude len nosenie respirátora. Ak bude poskytovateľ zdravotnej starostlivosti vyžadovať test, vykoná ho v rámci svojej réžie priamo vo svojom zariadení. Riaditeľ odboru štandardných klinických postupov Ministerstva zdravotníctva Peter Čpavek o tom informoval vo štvrtok na tlačovej konferencii.

28.04.2022 11:37 , aktualizované: 12:23
Nemocnica / Korona / Zdravotník / Hospitalizácia / Foto:
Zdravotná sestra vchádza na covid oddelenie v popradskej nemocnici
debata (12)

„Tieto zmeny sú umožnené hlavne naďalej sa zlepšujúcou epidemiologickou situáciou, tak na Slovensku, ako aj v zahraničí. Naďalej klesá výraznejšie aj počet pacientov v nemocniciach, z približne 850 pacientov, ktorých aktuálne evidujeme v nemocniciach, je okolo 600 s primárnou diagnózou Covid-19, keď sa blížime ku kapacitám infekčných oddelení,“ uviedol šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík s tým, že aj manažment pacientov pre nemocnice je zvládnuteľný.

Pacienti s covidom budú po novom hospitalizovaní na štandardných oddeleniach. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) ozrejmil, že pokiaľ pôjde o primárnu diagnózu, budú na infekčných alebo pľúcnych oddeleniach nemocníc. Pacienti, ktorí sú aktuálne hospitalizovaní na reprofilizovaných lôžkach, na nich budú umiestnení až do ukončenia hospitalizácie.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #koronavírus #očkovanie proti koronavírusu