Hamran by mal byť zdržanlivejší, žiada generálna prokuratúra

Generálna prokuratúra (GP) SR žiada policajného prezidenta Štefana Hamrana, aby pri svojich vyjadreniach rešpektoval princíp zdržanlivosti. Ako poznamenala, policajný prezident nie je orgánom činným v trestnom konaní. Informoval o tom hovorca GP SR Dalibor Skladan v súvislosti s medializovanými výrokmi šéfa polície.

06.05.2022 16:00
štefan hamran Foto:
Štefan Hamran
debata (43)

Generálna prokuratúra SR sa dôrazne ohradila proti výroku, ktorý prezident Policajného zboru predniesol vo štvrtok na Výbore Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť, že „celý prípad smrdí ako mnohé iné rozhodnutia Krajskej prokuratúry Bratislava, Nitra a ďalšie, ku ktorým sa môžeme dostať“.

„Policajný prezident nie je orgánom činným v trestnom konaní a žiadame ho, aby pri svojich vyjadreniach rešpektoval princíp zdržanlivosti, na ktorý sa vo svojich vyjadreniach viackrát odvolával,“ píše sa v stanovisku prokuratúry.

Hamran na výbore vysvetľoval okolnosti zásahu polície na Okresnom súde Bratislava III. Odmietol, že by vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zasiahol do právomocí alebo do nezávislosti súdu. Podľa šéfa polície sa vyšetrovateľ správal zdržanlivo aj napriek tomu, že mu na súde odmietli vydať spis, ktorý žiadal.

Hamran Čítajte viac Hamran odmietol, že by vyšetrovateľ NAKA zasahoval do nezávislosti súdu
43 debata chyba
Viac na túto tému: #Generálna prokuratúra #brannobezpečnostný výbor #polícia SR #Štefan Hamran