Pellegrini v dôveryhodnosti prerástol Čaputovú. Hore sa derú aj Sulík s Ficom

Zuzana Čaputová už nie je najdôveryhodnejším politikom na Slovensku, vyplýva z prieskumu Focusu pre TV Markíza. Predbehol ju Peter Pellegrini.

12.06.2022 13:14
debata (140)

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza sa konal 25. 5. až 31. 5. 2022 na vzorke 1008 respondentov. Najväčším skokanom v dôveryhodnosti je Pellegrini, ktorému pribudlo v porovnaní s výsledkami prieskumu verejnej mienky vo februári tohto roka päť percent.

Hore sa však šplhajú aj ďalší politici, okolo ktorých je v ostatnom čase rušno. O štyri percentá poskočil Fico, o tri Sulík, Uhrík a Majerský. O percento si polepšil Kollár a Danko. Naopak, najviac padla dôveryhodnosť Kotlebovi – o tri percentá. Premiérovi Hegerovi o percento. V porovnaní s februárom sa neposunula dôveryhodnosť Čaputovej, Šimečkovi, Remišovej, Matovičovi a Forróvi.

Petrovi Pellegrinimu (nez., Hlas) dôveruje 44 percent populácie, nedôveruje 53 percent. Prezidentke Zuzane Čaputovej dôverujú o dve percentá menej a nedôveruje 57 percent ľudí. Na delenom treťom mieste v rebríčku je Richard Sulík (SaS) s 30-percentnou dôverou a 68-percentnou nedôverou spolu s Robertom Ficom (Smer) s rovnakými číslami. V dôveryhodnosti predbehli aj premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorému dôveruje 27 a nedôveruje 71 percent opýtaných. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa môže tešiť z 25-percentnej dôveryhodnosti, ale nedôveruje mu 72 percent ľudí.

NR SR: Rokovanie 65. sch?dze Čítajte viac Matovič chce strážiť diskusie. Vyrábajú Pellegriniho, tvrdí

Líder Republiky, ktorá vznikla odštiepením z extrémistickej ĽS NS, Milan Uhrík má 24-percentnú dôveryhodnosť a 59-percentnú nedôveryhodnosť. Nasleduje Milan Majerský, šéf mimoparlamentného KDH. Jemu dôveruje 22 a nedôveruje 47 percent opýtaných. Potom je líder ďalšej mimoparlamentnej strany – SNS – Andrej Danko. Dôveruje mu 21 a nedôveruje 74 percent ľudí. Pomerne vysoko sa umiestniť aj nový šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorému dôveruje 19 a nedôveruje 48 percent opýtaných.

Po trojici mimoparlamentných strán ide trojica parlamentných. Veronika Remišová zo strany Za ľudí sa teší 17-percentnej dôveryhodnosti, ale aj 79-percentnej nedôveryhodnosti. Jedenásť percent dôveruje Mariánovi Kotlebovi z ĽSNS, ale aj Igorovi Matovičovi z hnutia OĽaNO. Kotlebovi nedôveruje 85 a Matovičovi 88 percent. No a rebríček dôveryhodnosti uzatvára Krisztián Forró, ktorý vedie Alianciu, s 8 percentami dôveryhodnosti a 40 percentami nedôveryhodnosti.

© Autorské práva vyhradené

140 debata chyba
Viac na túto tému: #dôveryhodnosť politikov