Má polícia v prípade nezvestnej študentky Ľudmily nové informácie?

Okolie nitrianskej hydrocentrály prehľadávali v utorok policajti. Akcia má podľa televízie JOJ súvisieť s prípadom vysokoškoláčky Ľudmily Klementovej, ktorá bez stopy zmizla 24. októbra 2014. Pred polnocou odišla z diskotékového klubu v centre Nitry a odvtedy je dievčina z Dobšinej nezvestná.

15.06.2022 18:00
debata

„Nateraz nebudeme k uvedenej veci poskytovať žiadne bližšie informácie,“ povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Viktória Borloková. Pátracej akcie sa zúčastnili aj hasiči. Pre Pravdu to potvrdila hovorkyňa nitrianskych krajských hasičov Andrea Červočová. „Išlo o technický zásah – asistencia pri hľadaní nezvestnej osoby,“ spresnila s tým, že viac informácií nemá. Prehľadávať mali šachty.

Túto lokalitu už polícia v minulosti prehľadávala v sprievode psov. V tom čase tam býval Juraj, s ktorým sa Ľudmila krátko pred svojím zmiznutím rozišla. Polícia vtedy informovala, že z diskotéky mala odísť za ním, no k expriateľovi napokon nedorazila. V ten večer s ním však volala.

Ľudmila, ktorú prezývali Lily, pochádzala z Dobšinej a v Nitre študovala psychológiu. Ubytovaná bola na internáte pod Zoborom. Na diskotéku išla v osudný deň spolu s kamarátkami. Odišla z nej pred polnocou naľahko, len s mobilom. Posledný hovor bol z neho uskutočnený o pol tretej nadránom.

Polícia pátrala po dievčine na zemi i v člnoch na rieke, kde znížili hladinu. Vo vzduchu lietal aj vrtuľník s termovíziou. Prezreté boli záznamy z viacerých kamier. Do hľadania študentky sa zapojila aj jej rodina či kamaráti. Po celom meste boli v tom čase vylepené plagáty s jej fotografiou, ktorá bola urobená na diskotéke v deň jej zmiznutia. Oblečené mala čierne šaty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #zmiznutie #nezvestná osoba