Pokračovanie článku: Parlament prelomil veto prezidentky, schválil Matovičov balíček v pôvodnom znení

Šimečka: Zrodila sa nová hnedá koalícia OĽaNO, Sme rodina a Kotlebovej ĽSNS

V parlamente sa zrodila nová hnedá koalícia OĽaNO, Sme rodina a Kotlebovej ĽSNS, vyhlásil predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka. Ako upozornil, tentokrát sa už hlasujúci nemôžu vyhovárať, že zákon by prešiel aj bez fašistov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca PS Radovan Choleva.

„Do dnešného dňa bolo nepredstaviteľné, že fašisti budú mať rozhodujúci hlas v takej závažnej legislatíve. Všetci poslanci a poslankyne tejto hnedej koalície dopredu vedeli, že prekračujú hranicu a umožňujú ďalšiu legitimizáciu fašistov, okrem tej, čo predviedol Matovič rokovaním s nimi,” vyhlásil Šimečka.

PS poukazuje najmä na neadresnosť balíčka a spôsob, akým bol prijatý, považuje za znásilnenie legislatívneho procesu. „Megalomanský nápad Igora Matoviča zatne do štátneho rozpočtu sekeru vo výške 1,2 miliardy. Bude veľmi ťažké ju niekedy vytiahnuť. Tento populizmus ničí spoločnosť podobne ako korupcia, deformuje verejnú debatu a zaťažuje budúce generácie. Ohrozuje fungovanie žúp, miest a obcí a ponecháva väčšinu ľudí postihnutým zdražovaním vlastne bez pomoci,” upozornil predseda PS.

© Autorské práva vyhradené

380 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #protiinflačný balíček