Pokračovanie článku: Matovič: Pustili na nás hovnomety. Naša trpezlivosť nie je nekonečná, odkázal Sulík

Líder SaS Richard Sulík odmietol povedať, aké ďalšie kroky mieni SaS urobiť. „Keď sa rozhodneme ako ďalej, dáme vedieť. Nateraz si koaličné rady odpustíme, nebudeme tam chodiť,“ povedal Sulík. Podľa neho by si mali viacerí ľudia v koalícii výdatne oddýchnuť. Líder SaS objasnil aj dôvody svojho stretnutia s predsedom Smeru Robertom Ficom v parlamente. Sulík sa ho chcel spýtať, ako bude ďalej prebiehať jeho odvolávanie z funkcie ministra hospodárstva v parlamente, pretože dcére sľúbil výlet k narodeninám. „Celý rozhovor trval tri alebo štyri minúty,“ dodal Sulík.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová sa ohradila voči slovám Matoviča, ktorý podľa nej vymýšľa rôzne „spiklenecké“ teórie. Upozornila, že SaS viackrát avizovala, že bude hlasovať za pripomienky prezidentky a vedel to aj Matovič. Zemanová uviedla, že hľadať vinníka je zo strany OĽaNO len vyviňovanie sa za vlastné hlasovanie.

„SaS popiera akékoľvek rokovania s opozíciou o hlasovaní pripomienok prezidentky. Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú. Aj z toho dôvodu sa opätovne odmietame zúčastňovať koaličných rád. Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami,“ reagovala oficiálne SaS.

© Autorské práva vyhradené

176 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #protiinflačný balíček