Prezidentka prijala deaflympionikov, ktorí v Brazílii získali päť medailí

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok poďakovala za skvelú reprezentáciu športovcom, ktorí na 24. letnej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Sul získali päť medailí, z toho dve zlaté. Odovzdala im tiež ďakovné listy.

14.07.2022 16:00
SR Bratislava prezidentka výprava... Foto: ,
Na snímke ôsma zľava prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia výpravy a odovzdania ďakovných listov úspešným športovcom, ktorí v máji Slovensko reprezentovali na 24. letnej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Sul.
debata (1)

„Chcela by som, aby ste počuli náš potlesk, aby ste cítili našu podporu. Je dôležité, aby si naše svety rozumeli, aby svety počujúcich i nepočujúcich komunikovali a chápali sa navzájom. Práve k tomuto porozumeniu prispievate aj vy svojimi športovými úspechmi, svojím snažením, tvrdou každodennou prácou, ktorou rozvíjate svoj talent a schopnosti,“ uviedla prezidentka v príhovore. Spomienku venovala aj deaflympionikovi Adriánovi Babičovi, ktorý tragicky zahynul pri tréningu.

Slovenskú republiku v Brazílii 1. až 15. mája reprezentovalo 12 športovcov. Ďakovný list si prevzali stolní tenisti Eva Jurková a Thomas Keinath. Obaja získali zlaté medaily v individuálnych disciplínach a bronzovú medailu za zmiešanú štvorhru. Prezidentka poďakovala aj Rastislavovi Jelínkovi, ktorý vybojoval striebro v skoku do diaľky, a Ivane Krištofičovej za bronzovú medailu v hode diskom.

Jelínek vo svojom prejave spomenul rôzne prekážky či úskalia, ktoré športovcov v Brazílii postretli. „Ďakujeme slovenskej spoločnosti a ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu, že nám umožnili prežiť tieto úžasné a nezabudnuteľné chvíle,“ poznamenal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #deaflympionici #Zuzana Čaputová