Pellegrini: Čo si naškrabkáme, to máme

Odišli sme s úplne holým zadkom a na zelenej lúke staviame novú stranu, tvrdí Peter Pellegrini.

24.07.2022 18:01
Peter Pellegrini Foto:
Líder strany Hlas Peter Pellegrini.
debata (69)

Aj z úspor, aj z platov, aj z darov. Z toho dnes žije mimoparlamentná strana Hlas bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

Ten pre TA3 priznal, že zo Smeru v roku 2020 odišiel zámerne až po parlamentných voľbách. „Nechcel som poškodiť Smeru, snažil som sa pre Smer dosiahnuť čo najlepší výsledok a odišiel som so cťou a bez jedného eura,“ povedal Pellegrini. „Odišli sme s úplne holým zadkom a na zelenej lúke staviame novú stranu,“ dodal.

Parlament / NR SR / Čítajte viac Prieskum: Pellegrini valcuje. S kým by zostavil vládu?

Odštiepenie tzv. Pelleho jedenástky bolo búrlivé, Pellegrini a predseda Smeru Robert Fico si nechávali verejné odkazy. Kým Hlas začal veľmi rýchlo kraľovať politickým prieskumom, Smer dlho nedokázal prekonať odchod časti poslancov, ktorí získali spolu vyše milióna preferenčných krúžkov v parlamentných voľbách.

Pellegrini tvrdí, že dnes Hlas žije z peňazí svojich členov. „Skladáme sa. Aj z vlastných úspor, aj z vlastných platov. Plus prosíme ľudí, aj o tisíceurový dar, aj o päťstoeurový dar. Takýmto spôsobom prosím každého, kto nám môže pomôcť, nech nám pomôže,“ pokračoval Pellegrini.

„Koľko si nazberáme, toľko máme. My nemôže oblepiť Slovensko billboardami. Vy ste videli nejaký náš billbord? Nemáme na to,“ vysvetľoval s tým, že aj autá si musí strana požičiavať.

„Čo si naškrabkáme, to máme,“ dodal bývalý premiér.

fico, pellegrini Čítajte viac Fico a Pellegrini opäť skloňujú referendum. Politológ: Je to príprava na riadne voľby

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini